Nerja 

 
Der findes stadig steder ved Costa del Sol, der ikke er overrendt af turister. Steder der har formået, at bibeholde den spanske charme. Nerja er et af de steder og har rigtigt meget at byde på. Her får man virkelig et indblik i spaniernes liv. Byen består af lave byhuse i krogede smalle gader, hvidkalkede huse, sortmalet smedejernsgitre med smukke blomster og ikke mindst de mange pladser der summer af spansk idyl. Her går livet på de mange pladser og cafeer sjældent i stå. Man kan bruge dagevis på at gå rundt og danne sig indtryk og bare nyde den helt specielle atmosfære som flyder gennem gaderne. Det er bestemt værd, at tage et kig ind i de mange små forretninger, som sælger olivenolie, tropiske frugter, lokalt håndværk og selvfølge et bredt udvalg af sherry og andre søde vine.

Nerja har ca. 18.000 indbyggere. Allerede for 3000 år siden boede her folk, og der er fundet rester af romersk bebyggelse, men det var maurerne, som gav byen sit navn og døbte den Narixa, arabisk for kilde. Den mauriske arv fornemmes tydeligt i den gamle bydel. Udover den megen idyl, historien og de smukke levn fra fortiden er der jo også naturen. Nerja byder på en fantastisk flot natur. Den gamle bydel er hævet Over havet og byen er omringet af bjerge og klipper. Herudover har Nerja 30 kilometer flot sandstrand.

Den måske bedste sandstrand finder man ved Burriana Playa. Stranden ligger ned mellem 2 klippefremspring. Langs stranden ligger den nye flotte strandpromenade og langs promenaden finder man flere hyggelige restauranter. Restauranterne er kendte for sine grillet fisk, grillspyd og deres helt fantastiske paella. Mens man nyder et lækkert måltid sidder man med udsyn til den flotte strand, det smukke hav og klipperne. Bor man ved
Burriana Playa kan man sagtens gå op til Nerja centrum. Vejen er dog meget stejl, men samtidig er det en flot tur med nogle gode udsigtspunkter undervejs.

Vi anbefaler ikke ophold i Nerja til dårligt gående.
 
Marinas de Nerja
       
For den kræsne - direkte på stranden
Perla Marina
       
Direkte ned til vandet og nær centrum.
Hotel Toboso Chaparil
     
Tidligere Jimesol - charmerende og centralt i Nerja
Fercomar Apt.
     
Fercomar - lejligheder i charmerende Nerja.
Apt. Las Rosas
     
Lejligheder i Andalusisk stil - skønt haveområde
Apt. Toboso
     
Bedste beliggenhed i Nerja - lejligheder
Nerja Club & Spa
     
Hyggeligt hotel i udkanten af Nerja
Marina Turquesa
     
Mindre lejlighedskompleks med rummelige lejligheder
Travelmarket Interactive
EmediateAd