Oplev den gamle kongesti

En stor naturoplevelse er en tur til Caminito del Rey, der også kendes som den gamle kongesti. Den gamle kongesti ligger i Andalusien i Sydspanien ca. 1 time nord for Malaga, nær Ardales. Det er en oplagt tur, når man er på langtidsrejse ved Costa del Sol.

Caminito del Rey, betyder på dansk: Kongens lille sti. Kongestien blev bygget i år 1905 af vandforsyningsselskabet, som skulle bruge den til adgang til sine værker. Stien blev dog mere og mere brugt af de lokale i området. Stien fik sit navn, da den spanske konge gik på stien i 1921.

Renovering af stien var en nødvendighed. Stien blev med årene mere og mere forfalden og efter flere dødsulykker, så valgte man at lukke stien. Heldigvis valgte man, at renoverer Caminito del Rey , der atter er en fantastisk naturoplevelse. Man går på smalle stykker langs klippekanten, kigger ned i kløften, går på gangbroer og der er endda en stykke med glasbund.

Man behøver ikke være vandrer, for at gå Caminito del Rey. De fleste kan gå Caminito del Rey. Det kræver naturligvis, at man ikke er dårligt gående, for det et meget skiftende terræn. Turen går op og ned, der er mange typer af underlag og alt efter årstiden kan det være meget varmt eller til den kølige side. Caminito del Rey er 8 km. Det tager ca. 3 – 4 timer at gå den eller mere, hvis man har brug for flere pauser eller gerne vil bruge god tid på de smukke omgivelser. Inden man kommer der til så køber man billet online på deres hjemmeside https://www.caminitodelrey.info/en/tickets/buy eller igennem en turudbyder. Ved ankomst får man udleveret hjelm og så er det afsted. Man skal medbringe vand og mad, der er kun få toiletter og de er ved start og slut. Når man slutter ruten, så er der busser der tager en retur til start, hvis man f.eks. har parkeret sin bil der.

Har man selv lejet bil, så er det en nem og flot tur op til Ardales og Caminito del Rey. Har man ikke lejet bil, så kan man købe en tur dertil igennem diverse turudbydere. Man kan altid spørge på det hotel man bor på, så kan de helt sikkert være behjælpelige.