Andorra, Barcelona & Katalonien 

Natur - Storby - Kultur

De første fire dage bor vi i Calella nord for Barcelona, - et ideelt udgangspunkt i forhold til Barcelona centrum og Salvador Dalís fødeby, Figueres. Klosteret Montserrat er katalanernes mest dyrebare symbol og ligger lige i det geografiske centrum af Katalonien. Vi besøger det særprægede sted, hvor vi kan beundre den sorte madonna, og vi kan høre det kendte drengekor synge. Hovedstaden i lilleputstaten Andorra hedder Andorra la Vella og ligger i 1000 m højde. Det er den højest beliggende hovedstad i Europa. Her har vi base for vores udflugter i det lille smukke land, hvor vi både skal udforske det historiske centrum, den storslåede og de grønne bjerge. 

Inkluderet i prisen:
* Fly Kastrup - Barcelona direkte t/r
* 4 nt. Calella på 4* Les Palmeras
* 3 nt. Andorra på  4* Art Hotel
* 7 x morgenmad
* 7 x aftensmad med vand & vin
* 1 x frokost med vand og vin
* Alle udflugter med dansk rejseleder
* Alle transfers inkluderet
* Alle ture og entreer ihenhold til programmet

De inkluderet besøg:
* Andorra:   Parlamentet
                     Kirken i Meritxell
                     Smagsprøver af lokale produkter
* Spanien:  Montserrat
                     Dalí-museet 
                     Middelalderbyen Besalú

Afrejsedatoer 2011:
* 26 April
* 24 Maj

Pris kr. 7498.- pr. person
*enkeltværelsestillæg kr. 1200.-

BESTIL REJSE
Art Hotel
       
Hotellet er beliggende i Andorra la Vella i centrum af byen. Andorra la Vella er Andorras hovedstad. Eftersom hotellet ligger i centrum har vi både restauranter, cafeer og butikker indenfor gå afstand.

Hotellet er super lækkert nyere 4 stjernet hotel. Det er flot indrettet i moderne stil. Hotellet er kendt for, at have et højt service niveau.

Hotellet byder på nogle flotte værelser som er varmt og farvefuldt indrettet. Alle hotellets værelser har aircondition/varme, tv, telefon, minibar, safetybox og badeværelse med hårtører. 
Les Palmeras
       
Dejligt 4 stjernet hotel med en hyggelig middelhavsstemning. Hotellet er belliggende 45 km. fra Barcelona og perfekt som udgangspunkt for de oplevelser vi skal have i området. Calella har tidligere været kendt som du unges by, men de unge er rykket nye steder hen og de lokale er tilbage i byen. Her er hyggelige restauranter og små butikker. Hotellet ligger 100 meter fra stranden.

Hotellet har en hyggelig have samt buffet restaurant, som byder på noget for enhver. Herudover er der en lille snackbar.

Hotellets værelser er pænt indrettet og har alle aircondition / varme, telefon, fjernsyn, minibar, safetybox (mod betaling), wifi internet og badeværelse med hårtører. Derudover har alle værelserne balkon.
Dag til Dag program

1. dag - Ankomst
Ankomst i Barcelona lufthavn og modtagelse af den danske rejseleder. Transfer til Calella, som ligger ca. 50 km nord for Barcelona. Ideelt som udgangspunkt for besøgene i Barcelona by og Dalí-museet i Figueres, - samt transfer via Montserrat til Andorra. Vi bor de første fire nætter i Calella.

2. dag - Barcelona centrum
I dag skal vi på sightseeing med bussen i den katalanske hovedstad. På vej til bjerget Monjuic ser vi bl. a. Plaça Espanya og Expo-området fra verdensudstillingen 1929. OL 1992 fandt sted i Barcelona, og i den forbindelse blev der opført en række installationer, som vi i dag nyder godt af, - fx OL-stadion, som er en af de smukkeste af slagsen i hele Spanien og Calatravas fantasifulde kommunikationstårn. Fra Montjuic er der en storslået udsigt over Barcelona by og havn. På vores sightseeing kommer vi gennem det mondæne kvarter ved Paseo de Gracia, hvor der er meget fin art nouveau arkitektur, - bl. a. et par rigmandspalæer designet af den katalanske arkitekt, Antoni Gaudí. Vi kommer også forbi Gaudís, mesterværk, den ufuldendte kirke, La Sagrada Familia, hvor vi holder et fotostop. Der er ophold på egen hånd på Las Ramblas, som er en af de mest kendte promenader i hele Europa. Las Ramblas starter ved Plaça Catalunya og går gennem Barcelonas gamle bydel helt ned til havnen, hvor Colombussøjlen står.

3. dag - Figueres, Salvador Dalís fødeby
Vi kører nu en tur ind i det smukke, katalanske bagland, hvor vi besøger middelalderbyen, Besalú, med Kataloniens smukkeste, romanske bro. Her går vi en fælles tur med guiden gennem de charmerende, gamle gader. Vi fortsætter til Figueres, hvor Dalí er født og opvokset. Vi besøger hans museum, som blev indviet i 1974. Det er egentlig byens gamle teater, som brændte under den spanske borgerkrig. Dalí fik den ødelagte bygning stillet til rådighed, og han stod selv i spidsen for indrettelsen af museet. På tre etager finder vi foruden en lang række af Dalís bedste malerier, skulpturer og skøre påfund også værker af andre kunstnere. Frokostpause og tid på egen hånd i Figueres centrum, inden turen går tilbage til hotellet.

4. dag - På egen hånd
Det anbefales gæsterne at tage guiden med på råd, så man også får udnyttet denne dag optimalt.

5. dag - Klosteret Montserrat, katalanernes stolthed
Vi forlader Barcelona og kører ind i landet og nordpå mod Andorra. På vejen besøger vi det smukt beliggende benediktinerkloster, Montserrat, som er katalanernes største symbol, - skarpt forfulgt af den fodboldklubben, FC Barcelona. I klosterkirken kan vi beundre den sorte madonna, ”La Moreneta”, som er klosterets største skat og blev skåret ud i træ for 1000 år siden. Vi kan oven i købet komme til at røre ved hende, - hvis vi har tålmodighed til at stille os op i den lange kø af troende, der har behov til at komme helt tæt på den lille, sorte dame. Munkene har gang i mange aktiviteter, og foruden at eje en velfungerende likørfabrik, driver de også en af Spaniens mest estimerede drengeskoler, som har eksisteret lige siden 1300-tallet og dermed er en af de ældste skoler i Europa. Det er munkene selv, som underviser, og sang og musik er meget vigtige fag. ”La Escolania”, som skolen hedder, er Kataloniens svar på Wienersängerknaben. Efter at have hørt drengene synge er der tid på egen hånd i det smukke bjergområde, inden vi fortsætter til
Andorra, som ligger i 1000 m højde i Pyrenæerne mellem Frankrig og Spanien. Indlogering på det 4-stjernede Art Hotel, hvor vi skal bo tre nætter. Hotellet ligger i centrum, lige ud til floden Valira, som gennemstrømmer hovedstaden, Andorra la Vella. Der er 200 m til forretningskvarteret og 300 m til den historiske bydel.

6. dag - Det historiske Andorra
Rundvisning til fods i den historiske bydel af Andorra la Vella, bl. a. med besøg i det 300 år gamle parlament, som er indrettet i et rigmandspalads fra Middelalderen. Ved dette besøg får vi et godt indblik i det lille lands spændende historie og infrastruktur. Tid til frokost på egen hånd. Derefter er der udflugt til landsbyen, Meritxell, hvor Andorras skytspatron har til huse i Ricardo Bofills meget roste, moderne kirke i Meritxell, der blev opført som erstatning for den romanske kirke, som brændte for snart 50 år siden. Efterfølgende skal vi ad en snoet bjergvej på en flot køretur ud i bjergene, hvor der i 1600 m højde er mulighed for en spadseretur med guiden rundt om en spejlblank sø i flot landskab.

7. dag - Frokost i bjergene
Formiddagen er på egen hånd til evt. toldfri indkøb. Der er mere end tusind forretninger at vælge imellem. Cigaretter, øl & spiritus, parfume og elektronik er billigere end i Danmark. Andre varegrupper koster det samme. Sidst på formiddagen mødes vi til endnu en flot køretur i bjergene. Vi skal til en lille landsby, som ligger i Spanien, men kun har adgang fra Andorra, - en meget speciel omstændighed. Først bydes der på smagsprøver af lokale produkter, og derefter spiser vi frokost på en smukt beliggende restaurant. Inden vi kører tilbage til Andorra la Vella, er der tid på egen hånd i den charmerende landsby med skæve stræder, hvor bønderne lever side om side med deres dyr. Den romanske landsbykirke er næsten 1000 år gammel.

8. dag - Hjemrejse
Transfer til Barcelona lufthavn og afrejse mod Danmark.

Travelmarket Interactive
EmediateAd