St. Julian / Sliema 


Sliema er indbegrebet af det moderne Malta. her findes, modsat Valetta, ikke mange historiske monumenter, men derimod Maltas største og bedste udvalg af butikker, restauranter og natteliv.
 
Sliema betyder egentlig fred på maltesisk og før i tiden var Sliema da også bare et roligt fiskerleje. I dag er Sliema og St. Julian’s  vokset sammen. Selvom bydelene er mere eller mindre vokset sammen, er der dog stadig en hvis opdeling. Sliema byder på mange hoteller og det største udvalg af butikker på Malta.

Sliema ligger lige overfor Valletta, kun adskilt af Marsamxett bugten. Det betyder også at man meget nemt og hurtigt har mulighed for at opleve Valletta og at busserne og færger/både til resten øen, er nemt tilgængelige. Til gengæld har området ikke nogle rigtig gode sandstrande, men der er dog stadig mulighed for at bade fra de flade klipper der er langt havet.

St. Julian’s og især Spinola Bay er kendt som Maltas gastronomiske centrum. Er man på udkik efter den helt store shoppingtur, kan det anbefales at tage en tur til Bay Street Complex, der ligger ved St. George’s Bay i Paceville. Her finder man mere end 40 butikker og en lang række kendte mærke. Centeret har åbent alle ugens 7 dage fra 10-22.

Golden Tulip Vivaldi
       
Flot hotel beliggende i St. Julians med en skøn udsigt
Plaza
     
Skønt beliggende på strandpromenaden i Sliema
Travelmarket Interactive
EmediateAd